Thursday, January 10, 2008

prvi Fashion Week pri nas


  • Fashion Week Ljubljana predstavlja in uveljavlja prepričanje, da ima Slovenija velik ustvarjalni in delovni potencial v modni industriji.
  • Dogodek prikazuje kaj zmorejo današnji ustvarjalci in mladi upi.
  • Fashion Week kot ustvarjalno okolje ponuja priložnosti za srečanja, vzpostavitev sodelovanja in povezovanja med vsemi.
  • Fashion Week kot velika priložnost za promocijo programov, izdelkov in storitev namenjenih ljudem z željo po novostih, in je tako poleg širše družbene naravnanosti tudi poslovna priložnost za vse, ki iskreno verjamejo v sposobnosti in cenijo dizajn.

V sodelovanju z domačimi in tujimi partnerji bomo v letu 2008 pripravili prvi slovenski Fashion Week, ki se bo odvijal v Ljubljani, pod skupnim naslovom Fashion Week Ljubljana!

S svojim zanimivim predstavitvenim programom bomo privabili ljudi z posluhom za dizajn in modo.

Fashion Week je v svetu poznan kot največji dogodek na področju mode v državi. Poleg centrov mode: Milano, Paris, London, New York, se Fashion Week že tradicionalno nekaj let zapored uspešno odvija tudi v državah bivše Jugoslavije: Sarajevu, Beogradu, Skopju, Prištini in Zagrebu.


Čez celoten teden bodo čez dan potekale razne razstave modnih skic in fotografij!

V večernih urah se bodo zvrstile številne modne revije in zabave.

Predstavili se bodo mladi potencialni oblikovalci in že uveljavljena slovenska in tuja imena na področju mode.

Skozi prireditev želimo prikazati smernice in tendence na področju modnega oblikovanja, tekstilne in oblačilne industrije in sorodnih smeri v Sloveniji. Vsekakor bo to velik prispevek k razvoju modne industrije ter promocije Slovenije in slovenskega dizajna doma in v tujini.


2 comments:

Unknown said...

Od kdaj do kdaj točno pa naj bi potekal fashion week?

Rok said...

Kolegica je že objavila post 1. dne Fashion Weeka v Ljubljani.